Send gjerne en e-mail til meg.
Gry.anett(att)stordahl.com
My web site in English
Hjem
Mine Biler
Sist oppdatert
Juni 2016
1960 mercury Park Lane
Det er vanskelig å legge skjul på at jeg er lettere interessert i klassiske Amerikanske biler og Mercury spesielt.
Min første amerikanske bil var en 1962 modell Ford Fairlane 4 dørs sedan. Da jeg var 16 år kjøpte jeg min førte Mercury, en 1961 Monterey, og etter det har det med noen unntak stort sett gått i dette bilmerket. At hobbyen etterhvert skulle utvikle seg til en livsstil var nok ikke noe jeg tenkte på dengang jeg kjøpte min første bil. Uansett, i dag har jeg flere biler i varierende tilstand, helt fra objekter som trenger omfattende arbeid, til et par som er nesten strøkne. Målet er at jeg en dag skal ha alle i kjørbar stand, men det er langt frem dit. Uansett, her er bilene i min lille samling:


1966 Mercury Park Lane convertible
1967 Mercury Monterey S55 Convertible
1969 Mercury Cougar ELiminator 351
1968 Cougar XR7G Hertz

1960 Mercury Park Lane convertible

Min personlige favoritt blant Mercury fra 60 tallet er 1960 Park Lane convertible. Det er noen år siden nå at jeg endelig fikk tak i en slik bil, og restaurering ble dengang påbegynt. Flere hendelser har gjort at dette har dratt ut i langdrag, men endelig i 2014 kom jeg i gang igjen og fikk gjort masse på den.

Bilen er nå (2015) lakkert i en nydelig fiolett metallic farge som jeg har blandet selv. Innvendig blir den i sølv og grått. (bildet er lagd i et fotoprogram, og ment å vise hvordan bilen skal bli når den er ferdig.

Se mer om bilen her

1966 Mercury Park Lane Convertible

Min beige 1966 Mercury har vært i mitt eie i mange år, faktisk helt siden begynnelsen av 80 tallet og den vil forbli i mitt eie så lenge jeg lever.

Bilen er en DSO84 bil, noe som tyder på at den var en spesialordre for internt bruk eller representasjon for Mercury.

Den har stort sett alt tilgjengelig utstyr for 1966, og er en drøm å kjøre.

Bilen ble restaurert i andre halvdel av 90 tallet, og har etter det fått delivs nytt interiør fordi jeg ville har originale stoler i stedet for sofa foran. Jeg har også bygd om bremser til skiver foran og 2 krets system.

Klikk her for mer informasjon og bilder av bilen.

1967 Mercury Monterey S-55 convertible

En sjeldenhet i samlingen er denne 1967 Mercury S-55 convertible.

Kun 145 stykker ble produsert, noe som gjør den til den mest sjeldne Mercury cab som er lagd.

Bilen var i bedrøvelig stand da jeg kjøpte den for 330 dollar på eBay, men har gjennomgått en svært omfattende restaurering, og framstår i dag som ny og kanskje litt finere enn det også.

1968 Cougar XR7-G Hertz

Dette er nok en meget sjelden bil, og så vidt jeg vet den eneste i landet. Det ble lagd 188 XR7-G Hertz biler, og dette er i følge XR7-G registeret i USA nummer 43. XR7-G regnes som Cougars svar på Shelby Mustang. Alle Hertz modeller hadde samme utstyr som blant annet innbefattet 390 GT motor, C6 automat, Performance Handling Package, full servo, tilt ratt, Soltak, AC og fargede ruter i tillegg til XR7-G pakka som innebar panserscoop, hood pins, front tåkely, spesiell midtkonsoll, sportsspeil, innfelte eksosutslipp med mer. Du kan lese mer om Cougar XR7-G på denne siden.

Jeg fant bilen til salgs på Craigslist i Orange County, California. Den befant seg da i Corona, og hadde vært i samme familie siden 1976.

Bilen er originalrestaurert med unntak av drivlinjen som er oppdatert til og er blandt annet blitt oppdatert med komplett 428 Cobra og forsterket girkasse.

1969 Cougar Eliminator

Denne hvite skjønnheten er en ekte 1969 Cougar Eliminator. Den kom fra San Jose i California høsten 2006. Den gjennomgikk en relativt omfattende restaurering, men etter det har den stort sett stått lagret.

Jeg synes modellen er utrolig frekk med striper. panserscoop, vinge og spoiler!

Eliminator var en modell som skulle friste de som likte en langt mer sporty bil enn det Mercury ellers var kjent for å tilby sine kunder. Den kom med 351 motor som standard, men kunne også leveres meden 390 4V motor, 302 Boss og ikke minst 428 Cobra Jet.
Min har standard motoren på 290Hk.

Det ble kun lagd 2025 biler i 1969, hvorav
161 kom i hvitt med blått interiør.

Noen bilder og kommentarer fra det som er blitt utført på bilen finner du her.
Jeg har selvfølgelig hatt flere biler opp gjennom årene. Og selv om man gjerne skulle beholdt dem alle sammen, sier det seg selv at det er umulig av plasshensyn og ikke minst økonomi.

Heldigvis kan man fortsatt mimre litt over gamle bilder og drømme seg tilbake til de spesielle opplevelsene man har hatt med de forskjellige bilene.

Derfor har jeg gravd litt i fotobunken og lagd en egen mimreside hvor du kan se noen av bilene jeg har hatt fram til nå.

I noen tilfeller ligger det også linker til sider hvor jeg har beskrevet restaureringen av bilene. Se siden her

1968 Mercury convertible

1968 Mercury Park Lane convertible

Siste tilskuddet i min samling av unike Mercurys ble innkjøpt høsten 2015. Bilen er en av 215 Convertibles dette året som fikk imiterte tresider, noe som var en option som kom midt i modellåret.
Bilen er videre meget velutstyrt med det aller meste av tilgjengelig ekstrautstyr og 428 motor.

1978 Mercury Grand Marquis coupe 2d ht
1978 Mercury Grand Marquis coupe.

Denne klarte jeg ikke å motstå da den kom ti lsalgs høsten 2013. Bilen har kun gått 700 mil siden den rullet ut fra fabrikken i St. Louis den 6 Juni 1978.

Etter å ha stått lagret en stund ble bilen gjennomgått og registrert våren 2015. Dette er en fantastisk bil som fortsatt lukter ny bil og som oppfører seg som en ny bil. 460 motoren gir en silkemyk gange, og det er en nytelse å kjøre bilen.
Jeg har byttet ut originale stålfelger med et sett originale aluminiumsfelger med nye radialdekk, ellers er bilen som den var fra fabrikken.